Morgenmaden

At komme godt med en vellykket dag.

Article from fre, 20. januar 2017

Hvorfor en sund morgenmad så vigtig

I løbet af natten fungerer vores krop fortsat, kropstemperaturen skal opretholdes og alt dette kræver energi, også selv om vi sover. Når vi så vågner op, er de hurtigt tilgængelige energiressourcer, som f.eks. lagringen af kulhydrater i leveren, næsten helt opbrugt. Men godt fyldte lagre af kulhydrater er vigtige for en god start på dagen. Især vores hjerne dækker sit energibehov næsten udelukkende fra kulhydrater, som er grunden til at morgenmaden er det vigtigste måltid på dagen – De som får morgenmad er mere produktive og bliver ikke så hurtigt trætte. Kornprodukter såsom fuldkornsbrød og flager er kulhydrater; derudover de er rige på kostfibre, som er vigtigt for en ordentlig fordøjelse.

Vores krop har også brug for protein, der kan findes i mejeriprodukter som i f.eks. quark og hytteost. Friske frugter og grøntsager giver os væsentlige vitaminer. Hvis du ønsker at tabe sig, bør du på ingen måde springe morgenmaden over; hellere spise langsommere, så følelsen af ​​mæthed viser sig hurtigere.

Som med alt, selv for morgenmaden, har vi alle vores personlige præferencer: Nogle af os kan lide den krydrede smag allerede fra morgenen af, andre foretrækker den lidt mere søde smag. Uanset hvad du elsker at spise, er det den samlede sammensætning som er afgørende. Naturligvis skal morgenmaden hovedsageligt smage godt – lige så godt som alle de andre måltider. Men den er også alt, hvad der giver os vigtige næringsstoffer og mineralstoffer, som vores krop har brug for, så vi kan starte dagen, godt klædt på til at holde os i gang så længe som muligt. Alt dette taget i betragtning, kan så være lidt af det hele: fra den foretrukne marmelade, den lækre kakao og endda røræg med bacon. Et ernærings-bevidst menneske vil måske tilføje noget persille, spise noget tomat eller agurk...

Velsmagende morgenmads ideer med Berry.En ORGANIC